(CA) (PDF) – Sordceguesa: Manual de referència | FESOCE


Aquest manual pretén orientar als professionals dels Serveis Socials, Educatius i Sanitaris d’Espanya en el món de la sordceguesa. Amb ànim de fer la lectura menys feixuga, tot al llarg del manual hi farem referència com a SSES (sigles de Serveis Socials, Educatius i Sanitaris).

En el moment d’aquesta publicació existeix una quasi total carència de serveis i estructures de suport pensades per a aquest col·lectiu. Així doncs, parlarem de les necessitats i especificitats del col·lectiu per a que els professionals dels SSES puguin detectar casos i adequar els serveis i estructures existents.

Les persones amb discapacitat sensorial doble (sordceguesa) plantegen, a més dels drets comuns al conjunt de la població, un conjunt de demandes específiques que cal planificar de manera integral com un fet diferenciat a les polítiques socials, amb l’objectiu d’aconseguir la seva participació normalitzada en la societat i gaudir dels bens i serveis que aquesta ofereix. Aquest fet diferenciat justifica que des del Govern i des de les entitats del sector es plantegi la necessitat de confeccionar un pla integral per a garantir els drets i l’autonomia personal a les persones amb sordceguesa.

PDF file, 88 pages

via: www.fesoce.org


Shared by:

Advertisements

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.